Startsidan  ·   Instagram  ·   Twitter  ·   Tumblr

Min åsikt om shettisar.

Skrivet:    ·  
Jag tänkte ta upp något här nu, En sak jag lätt blir arg på är att folk visar så lite respekt för shetlandsponnysar. Jag har haft shettis i över 6 år & hört massa snack, speciellt att det är "löjligt"
Vad är det som är löjligt med shetlandsponnysar? Då tycker jag personligt det är minst lika löjligt med en storhäst. Du kan inte komma och hoppa 130 som med större hästar/ponnysar, men du kan bannemig ha lika kul bara för det. Jag stör mig nått otroligt på detta,
Jag har inte lika stor lust att driva denna blogg med över 100000 läsare, för just nu fokucerar jag på att bevisa för alla att det är lika möjligt att lyckas med en shetlandsponny.
 
Det krävs otroligt mycket vilja, mod & envishet för att äns sätta sig upp på en shettis. Faktist så stack Fredman & bockade 6 gånger, hur rolgit tror ni det var? " Nä men det är ju inget för det är ju en shettis och dom är ju löjliga"
 

Jag tycker alla borde tänka efter nu. Jag försöker skriva långa & läsvärda inlägg om mitt ridpass men om folk ska fortsätta säga att jag plågar han för dom tycker jag är lång eller om ingen kan ta shettisar på allvar så tröttnar jag snart..
 
Se hur mycket vi har kämpat egentligen..
Jag kommer ihåh min första tävlingen, det var hoppning, I nuntorp.. Jag såg alla & tänkte " nä nu jädrar Fredman så tar vi detta" Jag mötte B-ponnysar och gissa vem det var som gick in en stund senare för att sedan leda ärevarvet med en blågul rosett i tränset, Jag gick in & tänkte att jag ska nu visa för alla och här att JAG kan, en shetlandsponny KAN, lika mycket som en b-ponny. Jag & Fredman placerade oss på 1a plats och jädrar vad stolt jag va, Att min shetlandsponny visade alla att dom minsann också kunde, så kom aldrig och säg att shettisar är löjliga, för DÄR går min gräns.
 
Jag stoppar mig själv nu för annars hade inlägget blivit milslångt.
Ni som kommenterar att jag är fööööööööööör stor, jag kommer blocka er & minsann fortsätta och visa att JAG kan & FREDMAN kan.
 
Detta fotot togs i Tisdags & såhär lång är jag på en shetlandsponny!
 

 
 
♡Elin♡
Skrivet: 2013-03-08,  kl. 17:14:33 Blogg:  http://elinjunghem.devote.se

Håller helt klart med dig. Fast själv så har jag en c-ponny. Men jag och min kompis, hennes mammas kompisar har två shettisar som är inridna men inte utbildade alls. Så hon har bett oss om hjälp. Det är två ston, en på 80 cm, 5 år och kan INTE gå framåt, hon vet inte alls vad en skänkel är, och man kan skänkla hur mycket som hellst och använda spö, hon fattar inte. Och den andra på 1 m, så fort man sitter upp så sticker den iväg i full gallop, vi har nu hållt på med dom 1-2 ggr i veckan i ungofär 1 månad och den lilla kan vi iaf få fram i trav en så länge, fast bockar i skritten och tycker det är sjukt jobbigt att bara gå frammåt, ja vi har varit hos vetrinären och kollat om den haft ont eller nått, men den är helt friskt. Och den andra kan vi inte riktigt sitta upp på utan att den sticker än, men man kan stanna den lite nu iaf. Och sen ett problem till med dom, dom lägger sig ner när man rider, och då får man skynda sig att hoppa av för dom lbörjar rulla på direkten. Men den här LÅNGA texten ville jag säga, att det kan vara lika svårt att rida en shettis som en storhäst.

♡JONNA - ponnyvalack♡
Skrivet: 2013-03-08,  kl. 18:11:13 Blogg:  http://ponnyvalack.blogg.se

Ellerhur, så rätt tänkt Julia!
Jag rider också shetlandsponny och jag älskar det. Finns inget bättre! Men jag blir så trött på dom som bara använder shettisar som bus-och-lek ponnyer som bara ska ridas barbacka och fjanta sig med. Shettisar är lika mycket häst, bara i mindre förpackning och dom ska respekteras som dom individer dom är - lika som D-ponnyer, storhästar...
DITT NAMN*
Kom ihåg mig?

DIN EMAIL (publiceras ej)


DIN BLOGG


DIN KOMMENTAR


Design
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo