Startsidan  ·   Instagram  ·   Twitter  ·   Tumblr

Gårdagens ridpass!

Skrivet:    ·  Fredman
Fredman fick gå ett pass igår på ängen på ungefär 30 minuter.
Som ni hört har han varit lite bråkigt & dum på sistone, Rädd för allt och konstig pågrund av all energi men jag tycker det har släppt nästintill helt nu, Igår skrittade jag fram över & runt hela ängen 4 varv, Vilket motsvarar ungefär 10 minuter. Han var pigg men lyssnade ändå på vad jag ville, Började sedan ta ett par halter och igångsättningar och det gick super. Var riktigt lyhörd och löd mig när jag bestämde farten. Gjorde ett par tempoväxlingar i skritten vilket han lyssnade realtivt bra på.
 
 
Började sedan att jogga fram han lite, Första gången jag ökade till trav så blev han lite ivrig av att få trava så han blev lite stark och sprang på lite fortare än vad jag ville så jag la en volt och testade igen och då lyssnade han, Pigg men ändå hållde sig till arbete. Joggade utan något speciellt arbete i cirka 5 minuter med några skrittpausar, Försökte sedan att forma honom lite, Ställa lite åt varvet jag red & lite tempoväxlingar, Han lyssnade relativt bra på allting så jag var faktist nöjd med traven. La upp stigbyglarna och gick in på en volt lite, Det gick faktist jättebra, En gång kom han ur arbete och försökte springa ut ett annat håll men jag tog tillbaka honom lungt!
 
 
Testade sedan att ta ett par galopper på en racksträcka vilket han tyckte var superkul, Han var pigg & lite stark men jag lösgjorde lite och sedan blev han superfin i galoppen med, Riktigt duktig och han bockade bara en endaste gång, Sedan hade jag lagt upp 2 bommar på mindre än 20 cm, Lite cavaletti jobb.
Rullade på det ca, 8 språng vilket han tyckte var superkul, Han har inte hoppats på länge då jag valt att lugna ner han med all energi, Nu ska jag lägga in ett pass i veckan med hoppning, Kommer nog antagligen bli lite fler löshoppningar då jag är en bit för lång för honom men ett par träningar blir det allt. Han hoppade superfin och tycker det var så himla kul!
 
 
 
Avslutade sedan med att jogga av honom ett par varv på en stor volt, Det gick förvånansvärt riktigt bra! Han lyssnade på framåt & bakåt drivande hjälperna, Han sköt ut bogen i högervarvet cirka 3 gånger och jag försökte sedan ta tillbaka han och inte slänga ut bogen, Där var han lite svår men tillslut släppte det. Sedan avslutade jag passet genom att ta av sadeln och knäppa upp nosgrimman på tränset och skrittade av honom i cirka 10-15 minuter, Jag gick brevid han. Han blev lite svettig men det är för att jag fortfarande inte fått bort det som är kvar av vinterpälsen, Den är ganska tjock så han blir lätt varm men jag la på ett svettäcke och gav honom lite godis.
 
Strechade han sedan åt båda hållen 2 gånger var, I vänster var han supermjuk men i höger knakade det en del och han var ganska stel i nacken åt höger, Men jag strechade bort det vilket han tyckte var skönt att få sträcka på sig.
 
Skulle jag utverdera passet med bara några ord skulle det vara att jag faktist var supernöjd, Han lyssnade bra på det jag ville samtidigt som han var pigg och glad, Busade inte så mycket utan mest tog ett par glädjeskutt.

 Nöjd & stolt över min lilla kille igår♥
Idag får han vila helt och bara mysa runt, Imorgon ska jag rida bort lite ev. träningsvärk på han eller om han fortfarande är mjuk och fin bara ta ett lungt vanligt skrittpass ut i skogen! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
♡Matilda♡
Skrivet: 2013-04-01,  kl. 23:42:57 Blogg:  http://matildabolinder.blogg.se

Så söta :')
DITT NAMN*
Kom ihåg mig?

DIN EMAIL (publiceras ej)


DIN BLOGG


DIN KOMMENTAR


Design
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo